История

ОУ „Епископ Софроний Врачански“ гр.Видин – Основно училище във Видин, кв Нов Път

Основно училище „Епископ Софроний Врачански“ се намира в град Видин и обучава ученици от 1-7 клас. Учебното заведение е с богата история и разполага с екип от висококвалифицирани преподаватели.
ОУ „Епископ Софроний Врачански“ е основано през 1941 година. Към момента в училището се обучават 295 ученика, в 16 паралелки, прогимназиален и начален етап на образование. В стремеж да се изгради, нов и модерен облик на училището, ръководството и учениците, редовно работят по интересни проекти. Целта на участието е да превърнат учебното заведение в желано място за учениците.
В училището се провеждат извънкласни форми на обучение, с цел развиване на заложени дарби и добър старт след завършването на основното образование. Една от задачите на учителския екип е да развие заложбите на всеки ученик, с цел подготовка на здрави физически граждани, с развити творчески качества и интелект.
Видинското училище Епископ Софроний Врачански е пример за уважение и толерантност към хората, любов към децата и преданост към учителското дело. Мисията на ръководството на ОУ Епископ Софроний Врачански е насочена към създаването на личности с професионални умения, с национално достойнство и с европейско самочувствие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *